What's NewComing SoonOpeningMiddlegameEndgameSets/BoardsDiscountsDVDsDownloadsApps & eBooks

Shop

Schaaktalent Ontwikkelen

Hoe creëer je een Schaakcultuur?
by Karel Van Delft, Merijn Van Delft

Schaaktalent Ontwikkelen

Our Price: € 24,50

Publisher: KVDC, 2008
Edition: Paperback medium
Pages: 232
Language: Dutch

Fragmenten uit de inleiding van de auteurs:

"Hoe ontwikkel je schaaktalent en een plaatselijke schaakcultuur? In dit boek bespreken we onderwerpen op het gebied van coaching, training, organisatie en communicatie. Het boek is het verslag van een ontdekkingsreis, een zoektocht met miskleunen, successen en steeds weer boeiende ontmoetingen met talloze schakers.

Die reis begon in 1990 toen Merijn van Delft op elfjarige leeftijd met een schoolteam mee mocht doen aan het Apeldoorns schoolschaakkampioenschap. Merijn wilde beter leren schaken en Karel verdiepte zich in sportpsychologie en het organiseren van trainingen.

Onder het ontwikkelen van schaaktalent verstaan we in dit boek het bereiken van de top van je eigen mogelijkheden. Prestatievermogen is de resultante van talent, trainingsomstandigheden, motivatie, fysieke conditie en mentale vaardigheden.

Het boek is bedoeld voor trainers, coaches, organisatoren, jeugdschakers en hun ouders alsook andere geïnteresseerden. Velen van hen staan aan het begin van eenzelfde zoektocht als waaraan wij ooit begonnen.

Onze coachingsfilosofie is gericht op een grote eigen verantwoordelijkheid van jeugdschakers voor hun eigen ontwikkeling en resultaten. We menen dat een goede training bijdraagt aan een voorspoedige persoonlijke ontwikkeling.

Dit boek geeft geen recepten, wel ingrediënten voor talentontwikkeling en het creëren van een schaakcultuur. Je kunt je aan de inhoud spiegelen en er van gebruiken wat voor jou nuttig is."  

Het boek sluit af met vijf interviews met Bronstein, Timman, Joesoepov, Hartoch en Van Wely over manieren om schaaktalent te ontwikkelen.

Karel van Delft is van beroep psycholoog en daarnaast amateur schaker. Hij schreef een artikel in 'The Chess Instructor 2009'  getiteld ' The Apeldoorn Analysis Questionnaire'. Merijn van Delft is zijn zoon en een Internationaal Meester.   

Artur Yusupov:
"Dit boek beveel ik sterk aan de schaaktrainers, schaakouders en schaakorganisatoren. En natuurlijk aan de schaaktalenten zelf!"

Hans Böhm in De Telegraaf:
"Een goed en praktisch boek voor iedereen die zich met verstand van zaken wil bezighouden met schaaktalentontwikkeling."

Customers who bought this item also bought

Power Play 8: Knights & BishopsMATTEN, Schaakverhalen 5De Kracht van het Paard & De Macht van het LoperpaarGrandmaster Preparation - Strategic Play (Hardcover)Scandinavian Defense - 2nd, Revised & Enlarged Edition
Power Play 8: Knights & Bishops Recognize the Value of Your PiecesMATTEN, Schaakverhalen 5 Hoe Judit Polgar Amsterdam veroverde en andere verhalenDe Kracht van het Paard & De Macht van het Loperpaar Schaken met Jan TimmanGrandmaster Preparation - Strategic Play (Hardcover) Games & Exercises for Ambitious PlayersScandinavian Defense - 2nd, Revised & Enlarged Edition The Dynamic 3...Qd6
Browse products

  view all authors
  view all publishers
Special Discounts
Euro / US Dollar / GB Pound

Currencies