De Berger Variant: Schaakclub Bergen 60 Jaar 1958-2018

Author
Jubileumboek van Schaakclub Bergen ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan.
€9.95
  • We ship all over the world
  • Expert customer service
  • Money-back guarantee

In 2008 verscheen Een Halve Eeuw Bedenktijd, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Schaakclub Bergen. We zijn nu tien jaar verder en er ligt alweer een jubileumboek voor ons!

Is er zoveel gebeurd in die tien jaar, dat er weer een heel boek gevuld kan worden? Ja, maar dat is niet de reden dat deze uitgave is verschenen. Het is namelijk niet één boek, maar eigenlijk een combinatie van drie. Natuurlijk is de geschiedenis van de afgelopen jaren verwerkt en die kan in Deel 2 teruggevonden worden.

Deel 1 is echter van een andere orde. Hierin zien we ruim 100 pagina's, gevuld met een selectie van BESjes. BESje is het geweten van de schaakclub, vormgegeven in een vrijwel wekelijks verschijnende column, waarin op beschouwende wijze de schaakclub, het schaakwereldje en andere wereldse zaken belicht worden. Niet door een schaakkenner, maar door een vrouw, die met de ogen van een dilettant ziet wat en ander vaak niet ziet. Dat levert regelmatig verrassende inzichten op!

Ook zijn in Deel 1 216 BEStellingen opgenomen. Dit zijn partijfragmenten waarin steeds de beste zet gevonden moet worden. Niet uniek, maar het is wel bijzonder, dat bij al deze stellingen spelers van onze schaakclub betrokken zijn.

Al met al waren er dus genoeg aanleidingen om na 10 jaar weer een jubileumboek samen te stellen.

Natuurlijk met een prachtige plaat van Jan van Haasteren op de voorkant, die aangeeft dat Schaakclub Bergen vrij apart is!


More Information
Edition : Paperback
Publication date : August 1, 2018
Number of pages : 260
Weight : 342 gram