De Kracht van het Paard

De Kracht van het Paard

Schaken met Jan Timman
Author
  • We ship to more than 100 countries
  • Expert customer service
  • Money-back guarantee

Volgens een Indiaas gezegde is het schaakspel een zee waarin een mug kan drinken en een olifant kan baden. Veel schakers zouden daar graag aan toevoegen: ''En in het middenspel kan je gemakkelijk vérdrinken!'' Anders dan de opening of het eindspel lijkt het middenspel weinig houvast te bieden wanneer je gericht wil bestuderen.

De nieuwe reeks Schaken met Jan Timman wijst de geïnteresseerde schaker de weg in het fascinerende doolhof van het middenspel. Wat heb je er tenslotte aan om goed uit de opening te komen als je niet weet hoe je je voordeel moet vasthouden en uitbouwen.

In dit eerste deel behandelt Jan Timman aan de hand van talloze voorbeelden die hij in zijn rijke schaakcariere tegenkwam, het thema 'sterk paard tegen slechte loper'.

Hoe ga je te werk als je na de opening zelf de trotse bezitter bent van een sterk paard en je tegenstander zit opgescheept met een slechte loper? Of hoe kun je proberen de schade te beperken als de rollen omgedraaid zijn?

Met zijn heldere stijl en praktische aanpak treedt Timman in de voetsporen van zijn grote voorganger Max Euwe. De Kracht van het Paard is dan ook een boek waar niet alleen de enthousiaste beginner naar ook de gevorderde clubspeler veel plezier aan zal beleven en veel van zal leren.


More Information

Choose your edition:
Paperback
Publication date:
November 6, 2002
Number of pages:
128
Publisher:
New In Chess
Weight:
256 gram
ISBN:
9789056910990

We found other products you might like!