Correspondentieschaken in Nederland: 50 Jaar NBC 1966-2016

Author
$38.95
  • We ship all over the world
  • Expert customer service
  • Money-back guarantee

De Nederlandse Bond van Correspondentieschakers is opgericht op 19 november 1966. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 2016 verschijnt dit boek.
Dit boek beschrijft de geschiedenisvan de NBC. Veel artikelen komen uit eigen bronnen (uit het blad van de NBC Schaakschakeringen bijvoorbeeld), of zijn speciaal voor deze uitgave geschreven.

De oudst bekende Nederlandse correspondentiepartij komt uit 1804. Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden de eerste initiatieven ontplooid om tot een eigen vereniging van correspondentieschakers te komen. Dick Smit uit Zwolle en de legendarische Kor Mulder van Leens Dijkstra vanuit zijn boerderij in de Wier spelen in de ontstaansgeschiedenis een stuwende rol.

In dit boek is de kleurrijke geschiedenis van de NBC beschreven, over stuiverspost, schaakkaarten die maanden onderweg zijn naar donker Rusland, gesjoemel met giro-overschrijvingen, tot de komst van Komodo, Houdini en Stockfish, waardoor het karakter van het correspondentieschaken voorgoed verandert.

Geïllustreerd met meer dan honderd geanalyseerde partijen van de kampioenen, inclusief de correspondentieschaakcarrière van Max Euwe en een speciale bijdrage van oud-wereldkampioen correspondentieschaken Fritz Baumbach die zijn licht laat schijnen op zijn Nederlandse evenknieën.

Een unieke geschiedenis en een uniek boek.


More Information
Edition : Paperback
Publication date : January 1, 2016
Number of pages : 363
Publisher : Thinkers Publishing
Weight : 830 gram
ISBN : 9789492510044