Vacature Webshop Manager

New In Chess zoekt een Webshop Manager (32 - 36 uur)

Kun je schaken en hou je van sales, van webwinkels inrichten en van analyses? De Nederlandse schaakuitgever New In Chess, sinds kort onderdeel van de Play Magnus Group, is op zoek naar een allround Webshop Manager met standplaats Alkmaar.

Wat je doet

De Webshop Manager is verantwoordelijk voor de Engelstalige webwinkel met meer dan 2.000 verschillende schaakproducten. Je denkt vanuit de klant en zoekt naar manieren om de conversie te verhogen. Omdat New In Chess een klein bedrijf is, zijn je werkzaamheden heel divers. Je doet niet alleen de inkoop voor de winkel, maar stroomlijnt ook de verkoop aan consumenten en aan andere schaakbedrijven. Je bepaalt het assortiment, beheert de voorraden, werkt mee aan marketing campagnes en coördineert de klantenservice. Daarnaast verwerk je op kantoor in Alkmaar de orders en zorg je voor de logistiek.

Wat je kunt

We zoeken een enthousiaste (beginnende) schaker.  Kennis van webwinkelsoftware en zaken als SEO en Google Analytics is welkom, maar niet noodzakelijk. Wel noodzakelijk is een uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Daarnaast ben je iemand die verantwoordelijkheid wil dragen en initiatief neemt. Je hebt oog voor detail, maar weet bijzaken van hoofdzaken te onderscheiden.

Dit verwachten wij van jou

  • Minimaal 3 jaar ervaring in een commerciële functie, bij voorkeur e-Commerce. Dertig jaar ervaring mag natuurlijk ook
  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal
  • Algemene kennis van Google Analytics en SEO
  • Strategisch en commercieel inzicht

Wat bieden we jou

  • Een marktconform salaris en 25 vakantiedagen
  • Een uitdagende en veelzijdige functie, deels vanuit huis, deels in Alkmaar
  • Kansen om jezelf te ontwikkelen in een Nederlandse vestiging van een snelgroeiend internationaal bedrijf
  • Dienstverband: één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een email naar nic@newinchess.com. We ontvangen graag een motivatiebrief, CV en referenties. Solliciteren kan tot en met maandag 29 maart. Begindatum in overleg. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Remmelt Otten of Edwin van Haastert.

Over New In Chess

New In Chess is een uitgever van Engelstalige schaakboeken en een schaaktijdschrift. In de webwinkel verkopen we niet alleen onze eigen producten, maar alle relevante schaakboeken en schaakproducten. Slechts 10 procent van onze omzet komt uit Nederland. We hebben klanten in meer dan 100 landen. Sinds kort zijn we onderdeel van de Play Magnus Group, het enige beursgenoteerde schaakbedrijf ter wereld, met vestigingen in onder meer Oslo, Hamburg en Barcelona.