Wat is er mis, meneer Kasparov?: Het beste uit 23 Jaar SCHAAKNIEUWS

  • We ship all over the world
  • Expert customer service
  • Money-back guarantee

Dit boek bevat een selectie van de beste artikelen uit Schaaknieuws. Dat blad liet bij de opheffing, eind 2008, een grote leegte achter.

23 jaar lang heeft de Eindhovense redactie, ondersteund door een bonte stoet freelancers, het Nederlandse schaakpubliek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het Nederlandse en het internationale schaak.

Schaaknieuws is ook altijd een ‘leesblad’ geweest, waarin schrijvers hun – soms controversiële – meningen verkondigden.

Terecht zegt hoofdredacteur John van der Wiel in zijn voorwoord dat het blad nooit literaire pretenties heeft gehad, maar toch herbergt deze bloemlezing een aantal fraaie stukken.

De analyses van John van der Wiel, Theo Hommeles en de in 2008 veel te vroeg overleden eindredacteur Johan van Mil, de ontboezemingen van Karel van der Weide, de tirades van Rini Kuijf – u vindt het hier allemaal terug.

De redactie van Schaaknieuws was aanvankelijk een stel jonge honden dat ook de Nederlandse en buitenlandse schaakvelden onveilig maakte.

Later was het een uitgedund maar soepel draaiend team met als drijvende krachten Erik Bouwmans en Twan Kastelijn, die ook dit boek samenstelden.

Bouwmans en Kastelijn hadden geen gemakkelijke taak, maar zij zijn er in geslaagd om met Wat is er mis, meneer Kasparov? een prachtig tijdsbeeld van het schaakleven in Nederland en daarbuiten te geven.

NB: degenen die geabonneerd waren op Schaaknieuws toen het blad eind 2008 stopte hebben een gratis exemplaar van dit boek toegestuurd gekregen!

Bab Wilders, Nederlands Dagblad:
"Iedere vaderlandse schaakliefhebber, mits van een zekere leeftijd, zal met weemoed kennisnemen van wat zich in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw afspeelde."

Gert Devreese, Schaakmagazine:
"Het is volop genieten."


More Information
Edition : Paperback
Publication date : October 5, 2009
Number of pages : 224
Publisher : New in Chess
Weight : 460 gram
ISBN : 9789056913137