What's NewComing SoonOpeningMiddlegameEndgameSets/BoardsDiscountsDVDsDownloadsApps & eBooks

Shop

Zwart op Wit

Verslag van een schakersleven
by Paul Van der Sterren

Zwart op Wit
Larger view

Our Price: € 29,90

Publisher: New In Chess, 2011
Edition: Paperback large
ISBN: 978-90-5691-376-2
Pages: 496
Language: Dutch

De eeuwige en onverbiddelijke afwisseling van winnen en verliezen is de essentie van het bestaan van een topschaker. Of eigenlijk van elke topsporter. Het is een leven vol dieptepunten en triomfen, vol stress en prestatiedwang.

Zwart op Wit is een indringend zelfportret van voormalig topgrootmeester Paul van der Sterren. Hij beschrijft zijn schaakcarrière, vanaf het prille begin als talentvolle Limburgse jeugdspeler tot het kampioenschap van Nederland en de Kandidatenmatches van  het wereldkampioenschap.

Van der Sterren gaat op zoek naar het raadsel van het ‘in vorm zijn’. Verbluffend openhartig vertelt hij wat de grilligheid van het toernooileven voor hem betekent.

Hij beschrijft, zoals nog nooit een topsporter dat heeft gedaan, de zoektocht naar zelfvertrouwen, de schaamte en ontreddering na een nederlaag, de (altijd te korte) zielenrust na een overwinning.

Zwart op Wit is voer voor sportpsychologen, maar vooral een adembenemend leesboek vol met prachtige en leerzame schaakpartijen, toegankelijk gemaakt voor alle amateurs.

Paul van der Sterren (Venlo, 1956) is schaakgrootmeester. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen, in 1985 en 1993. In 1993 kwalificeerde hij zich voor de Kandidatenmatches van het wereldkampioenschap waarin hij in de kwartfinale verloor van Gata Kamsky.

Van der Sterren is de auteur van de succesvolle serie De Wereld van de Schaakopening, nu in derde druk.

Gert Ligterink, de Volkskrant:
"Helaas kennen we in Nederland geen 'Book of the Year Award' zoals de Engelse schakers die kennen. Als een Nederlands equivalent bestond, zou Van der Sterren geen concurrentie hebben. 'Zwart op Wit' is een geweldig boek dat iedere schaker dient te lezen."

Johan Hut, Gooi en Eeemlander:
"Een monumentaal werk (..) dat een plek verdient in de toptien van de de mooiste Nederlandstalige schaakboeken aller tijden."

Henk Prins, Reformatorisch Dagblad:
"Het lijkt wel een psycholgische roman."

Max Euwe Centrum, Amsterdam:
"Een heerlijk boek (..) Prettig geschreven met veel anekdotes, partijfragmenten, humor en zelfspot. Een absolute must voor alle schaakliefhebbers."

 (You need acrobat reader to view these pages)

Add to cart

Related products

Customers who bought this item also bought

Jan TimmanThe Art of the EndgameThe Ragozin ComplexGarry Kasparov on Garry Kasparov - Part I1.d4 – Beat the Guerrillas!
Jan Timman De Geest van het SpelThe Art of the Endgame My Journeys in the Magical World of Endgame StudiesThe Ragozin Complex A Guide for White and BlackGarry Kasparov on Garry Kasparov - Part I 1973-19851.d4 – Beat the Guerrillas! A Powerful Repertoire Against Annoying Black Sidelines
Browse products

  view all authors
  view all publishers
Special Discounts
Bologan Complete
Bologan Complete
€ 89,85 € 75,95
More great deals
Euro / US Dollar / GB Pound

Currencies