De Sponsor

Moord op het North Sea Chess Tournament
  • We ship to more than 100 countries
  • Expert customer service
  • Money-back guarantee

Dutch edition. The English edition will be released later this year

Voor het eerst in de geschiedenis neemt een schaakster uit Noord-Korea deel aan het North Sea Chess Tournament. Ze staat onder grote druk om te presteren, net als haar tegenstanders, onder wie een frauduleuze Italiaan, een IJslandse rokkenjager, een fundamentalist uit Tunesië en het Nederlandse talent Christiaan N’Koulou. In en buiten de speelzaal worden de grenzen van het spel opgezocht en overschreden. Ook geheime diensten bemoeien zich met de zetten op het bord. Als op de rustdag de Amerikaanse deelnemer dood in bad wordt gevonden, moet sponsor Godfried in actie komen om met gevaar voor eigen leven zijn toernooi te redden. 

De Sponsor, een literaire thriller van internationale allure, is gebaseerd op de aantekeningen die een van de sponsoren gedurende een decennium maakte voor en achter de coulissen van het Hoogovens-Corus-Tata Steel-schaaktoernooi. 

Voor de schaakliefhebber staan in een aparte bijlage de analyses van de partijen die in het verhaal een rol spelen.

Fred Das is internationaal ondernemer, ontwikkelaar van onroerend goed en een verdienstelijk schaker. Na de verkoop van zijn bedrijf is hij vooral fulltime huisvader.

Jeroen Terlingen was vakbondsjournalist, redacteur bij Vrij Nederlanden docent journalistiek. Hij schrijft boeken, maakt films en geeft cursussen.


More Information

Publication date:
January 15, 2024
Number of pages:
222
Publisher:
New In Chess
Weight:
320 gram
ISBN:
9789083378893

We found other products you might like!